5 redenen om digitaal te factureren

De Belastingdienst stelt geen extra eisen meer aan digitaal factureren. De wettelijke eisen die gelden voor papieren facturen, gelden nu ook voor digitale facturen. Bovendien mag u binnen de hele Europese Unie digitaal factureren. Indien dit niet overtuigend genoeg is, geven wij u nog 5 andere redenen om over te stappen op digitaal factureren:

1. De factuur is sneller bij de klant
U hoeft de factuur niet uit te printen, in een envelop te doen en via de post te verzenden. Met één klik is de factuur binnen een seconde bij de klant. De klant kan dus ook sneller beginnen met de factuurverwerking.

2. Het proces is goedkoper
U bespaart op kosten voor papier, inkt, enveloppen en porto. En tijd besparen, is geld besparen. De tijd die medewerkers besteedden aan het versturen van facturen houden zij met nu over om aan belangrijkere taken te besteden.Voor de ontvanger zijn digitale facturen ook goedkoper; digitale facturen hoeft de ontvanger niet uit een envelop te halen en handmatig in het boekhoudpakket in te voeren.

3. De facturen zijn duidelijker
Ontvangende systemen herkennen de tekst op digitale pdf-facturen beter. De contrastwaarde  van een pdf-factuur is hoger dan die van een ingescande factuur. Met het ontvangen van een digitale factuur minimaliseert u de kans op invoerfouten.

4. Het systeem neemt de gegevens automatisch over
Net zoals dat pdf-facturen voordelen genieten boven papieren facturen, genieten echte elektronische facturen (UBL, XML) voordeel boven pdf-facturen. Ontvangende systemen hoeven hier geen gegevens te herkennen, omdat het systeem deze factuur direct kan lezen.

5. Het systeem neemt de regelverdeling over
Een ander voordeel van de elektronische factuur is dat het systeem de regelverdeling bij elektronische facturen automatisch overneemt. Lees hier meer over het aanleveren van elektronische facturen.

De voordelen van digitaal factureren zijn onbetwistbaar. Maar wie digitaal factureert, wilt natuurlijk ook inkomende facturen digitaal verwerken. Dit brengt nog meer voordeel met zich mee.

2016-12-16T15:04:01+00:00 Tip van de expert|

Over de schrijver:

ProActive ontwikkelt purchase to pay oplossingen die organisaties grip geeft op hun uitgaven. Het gehele administratieve proces van inkoop tot betaling wordt zo efficiënt als mogelijk ingericht.

Laat een reactie achter