Accountmanager Gerjan Roepers 5 jaar in dienst!

Op 4 januari was Gerjan Roepers 5 jaar in dienst bij ProActive. Een prachtige mijlpaal, waar zowel Gerjan als wij erg trots op zijn. Gerjan heeft zich als Accountmanager de afgelopen 5 jaar o.a. bezig gehouden met het uitbreiden van het klantenbestand en het onderhouden en uitbouwen van bestaande relaties. Gerjan, wij als collega’s willen je van harte feliciteren! Wij kijken met veel plezier en waardering terug op de afgelopen 5 jaar en hopen op nog vele jaren samenwerking!

In een kort interview blikken we samen met Gerjan nog even terug op de laatste 5 jaar:

Je bent nu inmiddels 5 jaar in dienst bij ProActive. Wat trok je aan om bij ProActive te komen werken?
Vijf jaar geleden werkte ik als vestigingsmanager bij een autodealer. Roger Koper, een oud collega van mij die toentertijd al bij Bean IT werkzaam was, kwam regelmatig op de koffie als hij in de buurt was. Zo ook een keer met de vraag of ik ook bij Bean IT wilde komen werken. Dit wimpelde ik in eerste instantie af. Bovendien vond ik Bean IT ook maar een rare naam. Maar door zijn enthousiasme voor het bedrijf overwon mijn nieuwsgierigheid het en ging ik op onderzoek uit. Na een gesprek met de directie ben ik een keer mee op afspraak geweest met Roger. Daarna wist ik het meteen: dit wil ik ook! De software, het team en alles daarbij sprak mij meteen aan! Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt en ben ik bij Bean IT als accountmanager aan de slag gegaan. Een jaar later veranderde ook de naam naar ProActive 😉

Hoe kijk je terug op de afgelopen 5 jaar bij ProActive?
Hartstikke positief! Dat kleine clubje waar ik begon is inmiddels uitgegroeid naar een mooie, middelgrote organisatie. Dat heeft de meeste indruk op mij gemaakt! Iedereen die bij ProActive komt werken groeit daarin mee. Het mooiste vind ik om te zien hoe alle afdelingen zich ontwikkelen; toen ik begon werkte er maar 1 persoon bij de servicedesk, was er 1 consultant en 4 programmeurs. Dat zijn er nu een stuk meer, we hebben nu volwaardige afdelingen!

Wat is jouw leukste ervaring in de afgelopen 5 jaar?
Het lang weekendje skiën vond ik echt fantastisch! Ondanks dat ik geen skiër ben vond ik dat toch één van de hoogte punten! Tijdens dit weekend heb ik echt mezelf leren kennen, ik heb dingen gedaan die ik nooit gedacht had dat ik dat durfde; zo ben ik bijvoorbeeld de piste afgegaan terwijl ik eigenlijk helemaal niet kon skiën! Het was een mooie beleving! Dat weekend zal mij altijd bijblijven!

Wat heb je geleerd in de afgelopen 5 jaar?
Software verkopen! Verkopen, dat kon ik al. Maar software verkopen, dat is een hele andere tak van sport. Het is niet tastbaar, dus dat vergt een andere manier van denken en doen. Ik moet nu op een heel ander niveau meedenken met de klant; het procesmatig denken, dat heb ik echt moeten leren.

Waar ben je zelf het meest trots op?
Het meest trots ben ik op ProActive in het totaal! Verkopen doe je niet alleen, maar met de hele club! Van marketing om bij de klant aan tafel te schuiven, het mooie en goedwerkende door onze programmeurs gebouwde softwarepakket, tot aan de goede service verleend door onze officemanager, consultants en servicedesk! En natuurlijk onze directie, ik vind het prachtig dat zij dit voor elkaar hebben gekregen!

Op naar nog 5 jaar?
Daar gaan we voor!

2016-12-16T09:43:43+00:00 ProActive Nieuws|

Over de schrijver:

ProActive ontwikkelt purchase to pay oplossingen die organisaties grip geeft op hun uitgaven. Het gehele administratieve proces van inkoop tot betaling wordt zo efficiënt als mogelijk ingericht.

Laat een reactie achter