Altrif Label kiest voor digitale factuurverwerking ProActive

Altrif Label is een in West-Brabant gevestigde drukkerij, gespecialiseerd in zelfklevende etiketten. De organisatie behoort tot één van de grotere etikettendrukkerijen in de Benelux. Op jaarbasis verwerkt Altrif Label ruim 5.000 inkomende facturen.

Tot op heden werden deze handmatig verwerkt. Deze werkwijze bleek inefficiënt; het inboeken van facturen was tijdrovend, facturen waren niet inzichtelijk en het archiveren van de facturen was ingewikkeld. Om dit proces te optimaliseren heeft de organisatie ervoor gekozen om de factuurverwerking voortaan gedigitaliseerd via ProActive te laten verlopen.

Knelpunten waar de organisatie voorheen tegenaan liep zijn met de implementatie van ProActive verholpen; gescande facturen komen automatisch in een gedigitaliseerd archief terecht. Na codering wordt de factuur via een opgesteld procuratieschema langs de juiste budgethouders gestuurd voor goedkeuring. Doordat de software webbased is zijn facturen overal en altijd inzichtelijk. Ten slotte wordt de factuur verwerkt in het door de organisatie gebruikte financiële pakket Exact Financials. Dankzij de webservice tussen ProActive en Exact is er een volledig geautomatiseerde communicatie tussen ProActive en Exact mogelijk. Zo maakt ProActive bijvoorbeeld automatisch de inkoopfacturen inclusief factuurscan aan in Exact Financials. Op deze manier zijn gegevens ook te allen tijde in Exact oproepbaar.

2016-12-19T15:46:31+00:00 Klanten|

Over de schrijver:

ProActive ontwikkelt purchase to pay oplossingen die organisaties grip geeft op hun uitgaven. Het gehele administratieve proces van inkoop tot betaling wordt zo efficiënt als mogelijk ingericht.

Laat een reactie achter