Even voorstellen: André Dalla Valle, accountmanager DACH

ProActive zet koers naar Duitsland. Het gaat goed in Nederland, nu is het tijd om nieuwe markten te verkennen. Dit doen we met onze gebruikelijke ProActive aanpak, maar wel door iemand die zowel bekend is in onze wereld als op de Duitse markt, André Dalla Valle. Hoewel hij niet actief op zoek was naar een nieuwe baan, wist hij direct dat de deze functie hem op het lijf geschreven is toen hij deze tegenkwam.

“Ik ben al 22 jaar werkzaam in de IT-branche in Duitsland, altijd gericht op sales en in de meeste gevallen ook in een leidinggevende positie. In die 22 jaar in de IT-branche heb ik ook vijf jaar een eigen IT-bedrijf gerund, een IT-service voor tandartsen.”

Van drilsergeant naar salesmanager
Dat André al zolang dezelfde soort functies bekleedt is aan meerdere factoren toe te schrijven. Hij is van jongs af aan dol op computers en software. Hij was zelfs de eerste persoon in zijn dorp met een computer. “Mijn keuze voor leidinggevende posities heeft te maken met mijn dienstjaren in het leger. Hier kwam ik achter twee verschillende manieren van leidinggeven. Je hebt de de drilsergeant die alleen commando’s geeft en je hebt de sergeant die vertelt hoe je iets moet doen en ook waarom je het doet. Dat is meer mijn stijl van leidinggeven.” Zijn affiniteit met sales komt voort uit zijn karakter. “Ik heb een echte jagersmentaliteit en hou ervan aldoor nieuwe mensen te leren kennen. En natuurlijk speelt het behalen van een sales succes ook een rol.”

In totaal heeft André vier gesprekken gehad, voordat hij daadwerkelijk bij ons aan de slag ging. “Ik was al behoorlijk enthousiast bij het lezen van de vacature en mijn enthousiasme nam toe naarmate ik meer over ProActive te weten kwam. Vanaf het eerste gesprek had ik al door dat het een gestructureerde organisatie is, maar pas bij mijn gesprek in Haarlem zag ik hoe het in z’n werk gaat. Iedereen weet alles. Alle medewerkers zijn op de hoogte van wat er speelt op andere afdelingen.”

Op jacht in Frankfurt
Na zijn vierde gesprek kreeg André te horen dat hij was aangenomen. “In de trein naar huis kon ik het gevoel pas bevatten. Ik was extatisch. Ik vond het zelfs niet erg om het mooie, zonnige München voor Frankfurt te laten. Overigens blijkt Frankfurt een heus ‘klein Manhattan’ in de praktijk.”

In een korte tijd heeft André de Nederlandse cultuur en de ProActive cultuur leren kennen. Voor nu focust hij zich op de software, zodat hij deze van binnen en van buiten kent. Zodra hij hier klaar mee is begint hij met zijn jacht naar nieuwe klanten op de Duitse markt.

2016-10-25T10:11:19+00:00 ProActive Nieuws|

Over de schrijver:

ProActive ontwikkelt purchase to pay oplossingen die organisaties grip geeft op hun uitgaven. Het gehele administratieve proces van inkoop tot betaling wordt zo efficiënt als mogelijk ingericht.

Laat een reactie achter