Auto’s ontwikkelen in drie weken, periodieke releases

Eén van de leukste extra’s van het werken bij ProActive is het bedrijfsweekendje weg. Tijdens het laatste weekendje was er een hele bijzondere activiteit gepland: rondtouren in 40 jaar oude kevers. Sommige collega’s hadden zelfs het geluk om de cabrio variant te mogen besturen.

Voor mij was het extra leuk, omdat ik er in mijn lang-geleden-jeugd een aantal keer in gezeten heb. Lachen dus, om nu zelf achter het stuur plaats te mogen nemen. Toen ik in die 40 jaar oude kever reed, besefte ik dat er veel is veranderd in de autotechniek. En ook wat voor invloed dit heeft op het comfort van autorijden. Volkswagen komt iedere 5 jaar met een opvolger op de Golf, dus de kever waar ik in reed is inmiddels al 8x vervangen door een nieuw model met nieuwe innovaties en de nieuwste technieken.

Zoals altijd legde ik een link met ProActive en ons product. Wij doen niet een paar jaar over een nieuwe release. Ons product wordt namelijk iedere 3 weken vernieuwd middels een update. Echter zijn het steeds relatief kleine aanpassingen en toevoegingen die zorgen voor een grote toegevoegde waarde.

Onze ontwikkelteams zijn getraind om op deze manier te werken. Dat doen ze volgens de Agile Scrum filosofie.

Als Volkswagen Agile Scrum zou toepassen op haar auto’s dan zou het als volgt gaan:

  • Week 3: ruitenwissers hebben automatische neerslagmelders en lampen zijn vervangen door led verlichting
  • Week 6: motormanagement is verbeterd waardoor de auto zuiniger rijd
  • Week 9: vernieuwde dashboard indeling o.b.v. wensen klankbordgroep berijders

Ik snap de logistieke hobbels om dit daadwerkelijk op auto’s toe te passen, echter zorgt het bij ons product voor een grote meerwaarde. Zullen we over een week of 3 een afspraak maken om dit eens te bespreken… en 3 weken later nog eens?

2016-12-19T15:14:30+00:00 Tip van de expert, ProActive Nieuws|

Over de schrijver:

Nu, met 16 jaar ervaring, combineer ik fun en gedrevenheid met professionaliteit, creativiteit en overtuiging. Dit maakt mij tot een constante verkoper met zowel focus op het (korte termijn) resultaat als op de (lange termijn) continuïteit in mijn relaties, en altijd op zoek naar de optimale werkwijze.

#GTD is mijn motto, dit staat voor GETTING THINGS DONE!

Laat een reactie achter