FNV 2017-01-16T11:46:16+00:00
"Dankzij ProActive Factuurverwerking is de doorlooptijd van facturen met 67% afgenomen!"
Yvonne Wijnker, hoofd Financiën FNV

FNV

De FNV (Federatie Nederlandse Vakbeweging) is de grootste vakbond van Nederland. De organisatie is centraal gevestigd in Amsterdam, maar heeft dependances door het hele land.

Factuurstroom digitaliseren
Door de omvang en het decentrale karakter van de FNV bestond er een grote behoefte aan het digitaliseren van het factuurverwerkingsproces. In het verleden had de organisatie regelmatig te maken met lange doorlooptijden, waren facturen zoek en werd er door decentrale medewerkers een eigen archief van kopieën bijgehouden. Kopie facturen en herinneringsfacturen zorgden regelmatig voor dubbele betalingen. Het proces was verre van efficiënt.

Gestructureerde factuurstroom
Na een aantal pakketten te hebben bekeken, koos de FNV voor ProActive. De duidelijke projectaanpak, koppeling met het door de organisatie gebruikte financiële pakket DBS Financieel en het feit dat de oplossing webbased is, gaven de doorslag in de uiteindelijke keuze. Facturen worden centraal gescand, waarbij gegevens automatisch worden herkend en toegevoegd aan het digitale archief. Via het ingebouwde procuratieschema wordt elke factuur door de juiste budgethouders beoordeeld en afgetekend. Omdat de software webbased is, zijn facturen altijd en overal toegankelijk voor alle betrokkenen. Direct na ontvangst van de laatste benodigde accordering staat de factuur klaar voor betaling in DBS Financieel.”

Snellere factuurverwerking

Yvonne Wijnker, hoofd Financiën, vertelt over haar ervaring met ProActive: “Voor de implementatie van ProActive binnen de organisatie duurde het gemiddeld wel 6 weken voordat een factuur door alle verantwoordelijke personen was geaccordeerd en kon worden klaargezet voor betaling. Met als gevolg dat we de gestelde betaaltermijnen niet haalden. We ontvingen dan ook geregeld aanmaningen van onze leveranciers. Dit probleem is sinds we met ProActive werken verholpen. De doorlooptijd van een factuur is zelfs met 67% afgenomen!

ProActive referentie FNV

Facts & Figures

Contact opnemen