UNICEF 2017-01-16T11:56:40+00:00
“Wij hebben nu altijd inzichtelijk wie welke facturen heeft
ontvangen en afgetekend. Dat biedt meer stuurkracht.”
Annelies van Lier, hoofd Financiën UNICEF

UNICEF

UNICEF voert hulpprogramma’s uit op de gebieden van zorg, onderwijs en bescherming van kinderen. Zij zijn actief in 190 landen.

Totaaloplossing voor factuurverwerking
Voordat het factuurverwerkingsproces bij UNICEF digitaal verliep werden binnenkomende facturen fysiek door de organisatie gestuurd. Vaak moest een factuur door meerdere mensen worden goedgekeurd, waardoor de factuur van kamer naar kamer ging. Ondanks dat de budgethouders maar in 1 gebouw gevestigd zijn, leverde dit toch veel problemen op: facturen bleven regelmatig te lang bij iemand op kantoor liggen of waren helemaal niet meer traceerbaar. In 2011 besloot UNICEF van de handmatige verwerking van inkomende facturen over te stappen op een digitaal proces met de software van ProActive.

Meer inzicht, meer stuurkracht
Inmiddels werkt UNICEF al weer geruime tijd met de software van ProActive. De facturen worden nog steeds naar de meerdere budgethouders gestuurd voor goedkeuring. Niet meer fysiek, maar digitaal door middel van een geautomatiseerde workflow. Doordat het gehele proces digitaal verloopt, raken facturen niet meer kwijt en komen herinneringen niet meer voor. Bovendien is de status van facturen is nu altijd te raadplegen. Annelies van Lier, Hoofd Financiën: “Dit is voor ons één van de grootste voordelen die wij uit ProActive halen. Wij hebben nu altijd inzichtelijk wie welke facturen heeft ontvangen en afgetekend. Dat biedt meer stuurkracht!”

ProActive referentie UNICEF

Facts & Figures

  • ProActive Factuurverwerking

  • 4.000 inkomende facturen op jaarbasis

  • Financieel pakket Unit4 Agresso

Contact opnemen