Digitale facturen in XML formaat inlezen in ProActive

Binnen ProActive is het naast het verwerken van PDF facturen nu ook mogelijk om XML facturen te verwerken. Dit zijn o.a. facturen conform de UBL 2.0 standaard. Het grote voordeel hiervan is dat alle informatie die op de factuur staat in één keer overgenomen kan worden in ProActive. Hierdoor hoeven de factuurgegevens niet meer door de tekst herkend te worden. Gegevens worden één op één overgenomen, zodat de voorcodering van een factuur geoptimaliseerd is; zo kan ProActive bij het inlezen van XML facturen bijvoorbeeld direct kostenplaatsen en grootboekrekeningen invullen. Daarnaast kan ProActive automatisch regelverdelingen aanmaken. Hierdoor kunt u de factuur geautomatiseerd opsplitsen in meerdere regels op basis van bijvoorbeeld artikelnummer of kostenplaats.

U hoeft zich geen zorgen te maken over de weergave van de XML facturen. Indien uw leverancier geen PDF factuur bijvoegt zal ProActive hier een grafische weergave voor genereren. Zo kunt u de factuur altijd inzien.

Wilt u meer weten over het inlezen van digitale facturen in XML formaat? Neem contact met ons op via info@proactive.nl of via 023-5422299.

2016-12-15T15:55:10+00:00 Tip van de expert, Marktnieuws|

Over de schrijver:

ProActive ontwikkelt purchase to pay oplossingen die organisaties grip geeft op hun uitgaven. Het gehele administratieve proces van inkoop tot betaling wordt zo efficiënt als mogelijk ingericht.

Laat een reactie achter