Even voorstellen: Sebas de Jong, service medewerker

Na een bachelor en master in communicatiewetenschappen ontdekte Sebas per toeval zijn verborgen kooktalent. Tijdens zijn studie werkte hij in de horeca, eerst deed hij de afwas, daarna ging hij de bediening in en toen de kok vertrok, stond hij ineens in de keuken. Dit deed hij met zoveel verve, dat hij de keuken niet meer mocht verlaten.

Na drie jaar miste Sebas de mentale uitdaging: “Lichamelijk ben je heel intensief bezig, maar het blijft steeds hetzelfde kunstje opvoeren.” In zijn zoektocht naar een mentale uitdaging kwam ProActive snel op zijn pad. “In een nieuwsbrief van Young Capital stond de vacature voor servicemedewerker. Zoals het beschreven was, leek het echt een vacature voor mij. Uitdagend en bij een leuk bedrijf. Ik hield wel in mijn achterhoofd dat elk bedrijf zijn vacatures zo wervend schrijft en dat de werkelijkheid soms tegenvalt.”

Gelukkig was dit bij ProActive niet het geval. “Na mijn eerste gesprek had ik direct een goed gevoel. Het beeld dat ik van het bedrijf had kwam overeen met de sfeer tijdens het gesprek. Dat is wel nieuw voor mij, zakelijk en gezellig. Toch bleef ik er vrij nuchter over. Toen ik uitgenodigd werd voor een tweede gesprek merkte ik pas hoe enthousiast ik eigenlijk was.”

Inmiddels voelt Sebas zich al thuis in team Service waar hij samen met drie andere collega’s dagelijks onze klanten te woord staat. “Ik zit er pas twee maanden, maar het voelt alsof ik er al veel langer werk. En toch is het elke dag ook nieuw, omdat ik er elke dag dingen bij leer.”

2016-12-19T15:05:05+00:00 ProActive Nieuws|

Over de schrijver:

ProActive ontwikkelt purchase to pay oplossingen die organisaties grip geeft op hun uitgaven. Het gehele administratieve proces van inkoop tot betaling wordt zo efficiënt als mogelijk ingericht.

Laat een reactie achter