Het vernietigen van papieren inkoopfacturen

De belastingdienst stelt eisen aan het bewaren van inkoopfacturen. Er zijn echter geen inhoudelijke verschillen tussen de eisen die de belastingdienst stelt aan digitale of papieren inkoopfacturen. In veel gevallen bewaren organisaties, naast de digitale-, ook de papieren inkoopfacturen. Dit brengt onnodige handelingen en onnodig gebruik van archiefruimte met zich mee. In dit geval is het goed om te overwegen of het vernietigen van papieren inkoopfacturen, zogenaamde ¨conversie¨, een optie is.

Om tot conversie over te gaan is het raadzaam om dit aan de belastingdienst voor te leggen en hier afspraken over te maken. Ter ondersteuning heeft ProActive een voorbeeldbrief opgesteld die u kunt gebruiken bij uw aanvraag. U kunt de brief opvragen bij de ProActive servicedesk via service@proactive.nl. Ook met andere vragen over het vernietigen van fysieke inkoopfacturen kunt u zich wenden tot de servicedesk.

2016-12-15T15:58:48+00:00 Tip van de expert, Marktnieuws|

Over de schrijver:

ProActive ontwikkelt purchase to pay oplossingen die organisaties grip geeft op hun uitgaven. Het gehele administratieve proces van inkoop tot betaling wordt zo efficiënt als mogelijk ingericht.

Laat een reactie achter