Het ontzorgen van de zorgverlener

In 2015 waren de resultaten van de invoer van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) zichtbaar. Gemeentes legden hun focus op het bieden van optimale zorg, ondanks dat zij ook de processen en betaalstromen inzichtelijk moesten maken. Nu de grootste veranderingen plaats hebben gevonden, kunnen zij zich richten op het optimaliseren van de zorgprocessen.

Op zorgorganisaties heeft dit ook invloed. Zij hebben nu twee uitdagingen: de zorg voor cliënten en het ontzorgen van de zorgverlener en medewerkers die met meer administratie te maken hebben. Welke mogelijkheden zijn er? Waar valt winst te behalen?

Volgens Advisie liggen de mogelijkheden in het hebben van één financieel systeem als basis en een reëel inzicht in resultaten. Maar efficiënter samenwerken en de inkoop professionaliseren bieden ook mogelijkheden. Zelfs de keuze om dat in eigen beheer doen, of in de cloud te doen heeft invloed?

Lees de blog voor uitgebreid advies over al deze mogelijkheden.

2016-12-16T11:07:21+00:00 Partners, ProActive Nieuws|

Over de schrijver:

ProActive ontwikkelt purchase to pay oplossingen die organisaties grip geeft op hun uitgaven. Het gehele administratieve proces van inkoop tot betaling wordt zo efficiënt als mogelijk ingericht.

Laat een reactie achter