Klanttevredenheid verhogen: zijn wat de klant nodig heeft

De groei van ProActive is gebaseerd op verschillende zaken. Twee zaken komen daar prominent in naar voren: “hoe vormt ProActive zich naar de behoefte van de klant” en “wat speelt er op de markt”. Om erachter te komen wat belangrijk is voor u als klant moeten wij dat vragen. Dit doen wij door middel van het klanttevredenheidsonderzoek. Op basis van de resultaten gaan wij aan de slag om de nog beter software te verbeteren en nog betere service te verlenen.

Uit ons laatst klanttevredenheidsonderzoek blijkt dat wij goed bezig zijn. De Net Promotor Score van 11,9 geeft aan dat onze klanten ons actief aanraden bij anderen. De software zelf scoort een 7, de klantwaardering zit op 7,6 en de klantbeleving zelfs een 7,8. Ons gemiddelde is ruim voldoende, maar wij gaan voor uitstekend.

Betere software
Om van een 7,5 naar een 10 te gaan zijn er verschillende zaken die wij gaan oppakken, te beginnen met de software. Dit is een continu proces waarvan u elke drie weken resultaat ziet. We houden rekening met eenvoud waar mogelijk, zodat het systeem de logische structuur behoudt maar tegelijkertijd ook nieuwe functionaliteiten krijgt.

Ook houden wij rekening met de samenwerking met andere pakketten. Wij bouwen de software op een manier die het makkelijk maakt om een nieuwe koppeling met een ander pakket te maken, of een bestaande koppeling aan te passen.

Meer instructies
Naast de software zelf komen ook de instructies over het gebruik ervan aan bod. Hiervoor hebben wij team Service aangevuld met Claudia Holdorp, e-learning coördinator. Naarmate er meer functionaliteiten beschikbaar zijn, neemt de behoefte aan een handleiding toe. Claudia gaat een kenniscentrum opzetten waarin handleidingen, instructievideo’s, FAQ’s en andere zaken beschikbaar zijn.

Het gebruik verbeteren
Ten slotte gaan wij onze klanten bijstaan in het optimaal inzetten van de software. Hiervoor hebben wij Carolien Bakker in dienst genomen. In haar functie als optimalisatie expert kijkt zij samen met onze klanten naar een optimale situatie waarin ProActive zo goed als mogelijk aansluit op hun behoeften en wensen. Op deze manier weten wij continu of de koers die wij varen de juiste is.

2016-10-25T10:11:20+00:00 ProActive Nieuws|

Over de schrijver:

ProActive ontwikkelt purchase to pay oplossingen die organisaties grip geeft op hun uitgaven. Het gehele administratieve proces van inkoop tot betaling wordt zo efficiënt als mogelijk ingericht.

Laat een reactie achter