Even voorstellen: Maurice, stagiair ontwikkelaar

Met aan de ene kant een neef met een eigen ICT-bedrijf en aan de andere kant een neef die bij Microsoft werkt, heeft Maurice Wildenberg de juiste connecties voor een stageplek die perfect bij zijn opleiding past. Maurice is namelijk derdejaars Informatica-student. Ondanks zijn connecties was het uiteindelijk zijn vader die hem aan de stageplek hielp. “Mijn vader is assistent-inkoper bij Zorgbalans en vertelde thuis over een softwareproject waar hij op het werk mee bezig. Toen hij vroeg of ik daar interesse in had, was ik vooral benieuwd naar het softwarebedrijf. Na een paar telefoontjes mocht ik op gesprek komen.”

“Het was eigenlijk een heel informeel gesprek, waarbij ik gelijk wist dat ik hier mijn stage wilde lopen”, vertelt Maurice over zijn kennismaking met scrummaster George. “We hadden het niet alleen over mijn eventuele stage, maar ook over wat we in het dagelijks leven doen. Ik ben best een autogek. Ik kijk niet alleen naar auto’s, maar speur echt het internet af naar onderdelen. Als ik die dan voor een mooi prijsje gevonden heb, ga ik samen met wat vrienden aan een auto sleutelen.”

Toen het ijs was gebroken, kwamen de zakelijke onderwerpen aan bod. Wat hoopt Maurice te leren bij ProActive en wat hoopt hij bij te dragen aan ProActive? “Ik ga me voornamelijk bezighouden met het overzetten van de PHP-code naar PHP 7. Ik heb op school al het een en ander geleerd, maar ik merk dat je in de praktijk veel meer leert. En ik zit er pas een week. Uiteindelijk hoop ik door het aanpassen van de code inzicht te krijgen in de verschillen tussen programmeertalen. Mijn opdracht vanuit school is om te adviseren voor een nieuw framework.”

Over een half jaar kijken we met Maurice terug naar deze doelen en laten wij weten hoe hij het er vanaf heeft gebracht.

2016-12-16T14:46:53+00:00 ProActive Nieuws|

Over de schrijver:

ProActive ontwikkelt purchase to pay oplossingen die organisaties grip geeft op hun uitgaven. Het gehele administratieve proces van inkoop tot betaling wordt zo efficiënt als mogelijk ingericht.

Laat een reactie achter