ProActive Software is Nijntje software

ProActive is ooit bestempeld als ‘Nijntje software’. Dat vinden wij een groot compliment! Met Nijntje software bedoelt de klant dat iedereen die inlogt snel, eenvoudig en zonder al te veel uitleg gebruik kan maken van onze software. Natuurlijk is het handig dat beheerders een training krijgen, omdat zij intensiever gebruik maken van het product. Maar voor een accordeur, kasmedewerker of inkoopmedewerker zou een handleiding niet eens nodig moeten zijn.

Toch is ProActive niet zo eenvoudig als het lijkt. Ja, aan de voorkant voor de eindgebruikers wel, maar het systeem kent bijna 500 verschillende instellingen! Deze instellingen werken los van elkaar, met elkaar en soms ook tegen elkaar 😉

Een bekend aantal voorbeelden zijn verbijzonderingen per administratie, zoals kostenplaatsen en grootboekrekeningen. Maar ook de verschillende vormen boekstuknummers in de modules Factuurverwerking, Contractbeheer, Verplichtingen en Inkoop. Daarnaast is er de mogelijkheid voor het gebruik van extra verbijzonderingen, zoals projecten en kostencodes, en beheerders die administratie afhankelijk zijn.

Vindt er een wijziging plaats, dan moet er goed gelet worden op welke instellingen van toepassing zijn en of het geen conflicten oplevert. Door deze diversiteit aan instellingen is er nagenoeg geen enkele klantenomgeving gelijk geconfigureerd. We hebben het onszelf behoorlijk lastig hebben gemaakt hiermee!

Zoals beschreven in een vorig blog – Scrum binnen ProActive – ontwikkelen wij werkende software in korte sprints van drie weken. Het is daarom belangrijk dat wij bij het ontwikkelen en testen goed de risico’s en belangrijke aspecten overzien. Het is nagenoeg onmogelijk alle configuraties te testen in drie weken, als je bedenkt dat in dezelfde sprint ook nog de software ontwikkeld moet worden.

Dankzij de vele configuratie-instellingen is ProActive een heel flexibel platform. Een platform dat constant wordt doorontwikkeld. Gebruiksgemak staat hierbij hoog in het vaandel en dit houden wij bij de ontwikkeling van ons product altijd in het achterhoofd.

Om het gebruiksgemak en de kwaliteit te waarborgen maken we gebruik van automatische tests. ProActive draait deze tests regelmatig op de testsystemen, zodat we de basis kunnen garanderen en een grote hoeveelheid configuraties zonder bijkomstigheid van medewerkers kunnen testen. Wij streven hiermee naar een zo hoog mogelijke kwaliteit!

2017-04-11T09:17:21+00:00 Tip van de expert|

Over de schrijver:

Zes jaar geleden begon ik als eerste Service Medewerker bij ProActive. Dit groeide al snel uit naar een team, waar ik teamleider van werd. Ons werk bestaat uit het in goede banen leiden van vragen van onze klanten. Dit doen we op de manier waarop we zelf ook verwachten geholpen te worden.

Nu ben ik – naast teamleider Service – ook Product Owner. Samen met Ming Li ben ik verantwoordelijk voor de software visie van het bedrijf, representeer ik de klant voor ons ontwikkelteam en motiveer ik het ontwikkelteam om mooie software te maken waar klanten blij van worden.

Laat een reactie achter