ProActive teamuitje 2015 bij Hampshire

Vrijdagnamiddag, de sfeer zit er al goed in. De partners zijn gearriveerd en de pizza’s ook. In ons eetgedeelte is de hittegolf goed te voelen, dus zoekt iedereen beneden een plekje. Out of the box denken. De tafeltennistafel is ineens een dinertafel voor vijf.

Zodra de bus er is, laden we onze baggage in. De bestemming is nog steeds onbekend, maar we worden wel steeds nieuwsgieriger. Een anderhalf uur laten komen we aan bij onze klant Hampshire in Berg en Dal. Hier staat het pittoreske landgoedhotel de Holthurnsche Hof. Een hotel met prachtige, ruime suites met allemaal twee tv’s en soms ook twee badkamers!

Hoe verleidelijk het ook is om in de zacht ogende bedden te duiken, blijft het wel vrijdagavond. We doen wat drankjes op het voor ProActive gereserveerde terras. Om middernacht vieren we feestelijk de 25ste verjaardag van onze nieuwste collega Geert-Jan.

Samen naar boven, samen naar de top
Vandaag staat de eerste activiteit op de planning. Na het ontbijt lopen we naar buiten en zien tien kevers op een rij. Een rode kever, een gele kever, een blauwe cabrio, allemaal met eigen naam. We gaan een keverrally doen.

In groepjes gaan we op een ontdekkingsreis door de Nederlandse natuur. De ontdekkingen bevatten ook feitjes uit de Nederlandse geschiedenis. Wist je bijvoorbeeld dat het natuurmonument Posbank vernoemd is naar de oud-voorzitter van de ANWB?

Na de lunch bij huis ter Eerbeek, volgen we de route tot aan het Nationaal Paracentrum Teuge. “We gaan parachutespringen,” jubelt Ming. Niet parachutespringen, maar wel de lucht in. Een rondje vliegen met (de partner van) je collega als co-piloot.

Na de vlucht rijden we in onze kevers terug naar het hotel. Hier gaat Jelle Staleman ons toespreken. Jelle Staleman beklom in 2008 met een groep de k2, de op een na hoogste berg ter wereld. Tussen deze expeditie en het bedrijfsleven zijn genoeg metaforen te bedenken: doelen stellen, motivatie, wilskracht en doorzettingsvermogen. In zijn aangrijpende verhaal vertelt Jelle over de concessies die hij heeft moeten doen en hoe belangrijk teamwork is om samen de top te halen.

Tijdens het avondeten slaat de serieuze stemming over naar een wat luchtigere stemming, die ook nodig is voor de quiz van vanavond. Quizmasters Ramon en Dirk stellen de multiple choice vragen. Een goede leermethode om meer over je collega’s te weten te komen. “Wat deed David tijdens zijn stage bij ProActive? A, koffie halen. B, zo min mogelijk C, telefonische acquisitie verbeteren.” Ook onze oud-stagiair kwam er niet onderuit. “Zijn er ook meerdere antwoorden mogelijk?”

Tour de France aan de Franse Rivièra
Klokslag negen uur vertrekken we naar het met zon overgoten Montfoort. Hier krijgen wij een driegangen lunch aan een lange tafel, gedekt in de Franse Rivièra stijl. Ook staat er een cheesecake met kaarsjes klaar voor onze jarige officemanager Catelijne. Nadat we haar zingend een fijne verjaardag hebben toegewenst, blaast ze alle kaarsjes in één keer uit.

Tussen de gangen door, gaan we steeds even aan de kant van de weg staan. Hier staat heel Montfoort klaar om de Tour de France te bekijken. Eerst komen vier koplopers aan, na een paar minuten de rest van het peleton. Je ziet de renners zelf slechts tien seconden, maar dat zijn dan wel tien indrukwekkende seconden.

Terwijl we nog aan het nagenieten zijn van de de dag, slaat het weer om. Het lijkt te gaan stormen. Gelukkig kunnen wij als scrummers goed inspelen op veranderende omstandigheden. Armen uit de mouwen steken en afbouwen. Zonder sprint planning en in sprints van twee minuten, doen we de afbouw. Een prima staaltje teamwork.

Voordat het noodweer toeslaat, stappen we de bus in die ons terug naar Haarlem brengt. Een zeer geslaagd teamuitje. Tot volgend jaar!

Foto’s
Bekijk meer foto’s van het ProActive uitje op onze Facebook pagina.

2016-12-16T10:07:15+00:00 ProActive Nieuws|

Over de schrijver:

ProActive ontwikkelt purchase to pay oplossingen die organisaties grip geeft op hun uitgaven. Het gehele administratieve proces van inkoop tot betaling wordt zo efficiënt als mogelijk ingericht.

Laat een reactie achter