Samoerai zwaard of Bougie op het gebouw?

Bij het binnenrijden in Haarlem is er een gebouw met een opvallend ding op het dak. Ik had het er met een collega over. Zij had het over het Samoerai zwaard op het gebouw. Het betreffende gebouw is het – bij mij althans op die manier bekende – “Bosch gebouw” en bij mijn weten betrof het een afbeelding van een bougie die een vonk liet ontspringen.

Omdat het dusdanig ver uit elkaar lag en er ook nog eens een wok restaurant gevestigd is op de begane grond van het gebouw moest ik toch even nadenken. Heb ik het nou al 16 jaar fout? Het is namelijk sinds 1999 mijn vaste route om Haarlem te betreden.

Gelukkig werd ik door een andere collega bijgestaan: “het is echt een bougie hoor.”

OK duidelijk, maar wat is een bougie…? Uiteindelijk is het allemaal perceptie en dat, zo weet ik uit ervaring, is een lastig ding. Het is mijn taak als verkoper om deze perceptie en het verwachtingspatroon, voor zowel het korte termijn commerciële succes als de lange termijn continuïteit, in goede banen te leiden: U krijgt een bougie en die zorgt ervoor dat u de auto kunt starten (en die kost x, en moet om y tijd vervangen worden etc. etc.).

Collega X bedankt voor deze vermakelijke openbaring. En voor de duidelijkheid ProActive levert software… waar de vonken vanaf springen.

2016-12-16T09:52:49+00:00 Tip van de expert|

Over de schrijver:

Nu, met 16 jaar ervaring, combineer ik fun en gedrevenheid met professionaliteit, creativiteit en overtuiging. Dit maakt mij tot een constante verkoper met zowel focus op het (korte termijn) resultaat als op de (lange termijn) continuïteit in mijn relaties, en altijd op zoek naar de optimale werkwijze. #GTD is mijn motto, dit staat voor GETTING THINGS DONE!

Laat een reactie achter