Van beginnend programmeur naar Scrum Master

10 jaar geleden rondde Ralph Hoedeman de studie Informatica en informatiekunde af op de Hogeschool Haarlem. Er waren destijds nog niet veel vacatures voor programmeurs, dus ging hij via de Goudengids online op zoek naar werk. Zo belandde hij bij ProActive, toen nog Bean IT.

“In ProActive zag ik een klein bedrijf waar ze de tijd hadden om mij als beginner te begeleiden. Ook de open cultuur trok me aan”, vertelt Ralph. Inmiddels werkt hij al 10 jaar bij ProActive. “Ik begon als programmeur en was vooral bezig met maatwerkpakketten en websites. Tot we overgingen naar ProActive Software zoals die nu bestaat. Ik heb meegeholpen aan de basis van de software zoals we die nu kennen.”

Ralph was ook degene die het Scrum Framework en Trac bug tracking systeem aandroeg. Hierna werd hij de Scrum Master. Zijn taak is het bewaken van het Scrumproces, maar ook het motiveren van ons Development team om continu beter werk te leveren.

In een decennium verandert er veel, ook bij Ralph. “Als persoon ben ik in 10 jaar tijd van stil persoon ontwikkelt tot iemand die van zich laat horen, vooral als het over de software gaat. Ik hoop samen met ProActive nog betere software te maken. We zijn een goede weg ingeslagen en ik weet zeker dat hier nog meer uit te halen valt. Ik ben benieuwd waar we over vijf jaar staan.”

2016-12-16T10:45:16+00:00 ProActive Nieuws|

Over de schrijver:

ProActive ontwikkelt purchase to pay oplossingen die organisaties grip geeft op hun uitgaven. Het gehele administratieve proces van inkoop tot betaling wordt zo efficiënt als mogelijk ingericht.

Laat een reactie achter