Vijf jaar rocken op de servicedesk bij ProActive

Van ‘beroemde rockster in the making’ naar ‘service medewerker bij een softwarebedrijf dat zich richt op financiële processen’, bij ProActive is niets te gek. Vijf jaar geleden was Marc van der Meer nog van plan een rockster te worden. Het lot bepaalde anders. Zijn broer Lars vertelde hem dat er een functie bij ProActive open stond die misschien wel iets voor Marc was.

“Het was de opmerking die Ramon (directeur Productmanagement) maakte, waardoor ik graag bij ProActive aan de slag wou. Hij zei dat we bij ProActive niet per sé de grootste hoeven te zijn, zolang we maar wel de beste zijn. En daarnaast vond ik het ook wel tof dat zij mij de kans wilden geven mezelf te bewijzen.”

Hoe cliché het ook klinkt
En zichzelf bewezen heeft hij. We zijn inmiddels vijf jaar verder, service is gegroeid en Marc zit er nog steeds. Net als Bob gooit Marc zijn jubileum op een cliché. “Het zijn de collega’s en de relaxte sfeer. Ik heb wel eens werkgevers gehad, waarbij ik elke dag met tegenzin naar het werk ga. Dat heb ik hier niet.

En ook de manier waarop het bedrijf waardering naar zijn medewerkers uit. De uitjes die wij hebben. Met z’n allen, inclusief partners, naar een skioord. Niet iedereen krijgt de kans om op wintersport te gaan en dat hebben we nu wel dankzij het bedrijf.”

Toch een rockster
Als we het hebben over zijn toekomst, blijkt dat Marc een rockster in hart en nieren is. Hij leeft in het hier en nu. “Ik heb het nu naar mijn zin en haal voldoening uit wat ik doe, maar toekomstplannen die heb ik niet.”

2016-12-16T15:11:49+00:00 ProActive Nieuws|

Over de schrijver:

ProActive ontwikkelt purchase to pay oplossingen die organisaties grip geeft op hun uitgaven. Het gehele administratieve proces van inkoop tot betaling wordt zo efficiënt als mogelijk ingericht.

Laat een reactie achter